Ria Markvoort

Procesbegeleider van nature

06 288 46 255


Procesbegeleider van nature.

Ria Markvoort (1957) groeide als boerendochter op in Twente. ‘Na de tuinbouwschool heb ik me ontwikkeld tot tuintherapeut, trainer, coach, HBO-docent en organisatieadviseur. Eerst gaf ik methodiek op de Hogeschool Utrecht en nu begeleid ik de studenten van de Agrarische Hogeschool Aeres Dronten in persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ik ontwikkelde en verzorg het moduul ‘Communicatie over bedrijfsopvolging op familiebedrijven in de agrarische sector. Alle deze kunde en ervaring zet ik in voor BoerenVragen.’

Tijdens twee masteropleidingen aan de Universiteit Utrecht heb ik me bekwaamd in strategische ontwikkeltrajecten in organisaties. De focus tijdens mijn werk ligt op de ontwikkeling van mensen en organisaties, met name in de agrarische sector. Duurzaamheid en vakmanschap staan centraal in mijn denken. Ik focus me, met heel veel plezier, op de ontwikkeling van mensen en organisaties en de groene sector.

Samen met mijn man Paul boer ik op onze kleinschalige boerderij, Erve Vennekotte, in Laren. Onze boerderij is ingericht voor leren en ontwikkelen. Ze wordt gebuikt als inspiratiebron, ambachtelijke werkomgeving en als metafoor.

Het motto is: Naar buiten om naar binnen te kijken.