Ondernemersvragen

Een mens is meer dan zijn werk.

Als ondernemer heb je vragen over inhoud, vakbekwaamheid én over jezelf als persoon: wie ben ik, wat kan en doe ik en wat zijn mijn dromen en ambities.

Een mens is meer dan zijn werk en bedrijf. Natuurlijk heb je vragen over het werk, maar diep in je hart vast over wie je bent als mens. Het één is niet los van het andere te zien. Wat je presteert is belangrijk evenals de mens achter het bedrijf.

BoerenVragen coacht op de levensvragen die je als agrarisch ondernemer tegen komt. Vragen over ambities en idealen, over gelukkig zijn, over samenwerken, over worstelingen, over reageren op kansen en over omgaan met teleurstellingen.

Gezonde mensen hebben ook baat bij ruggespraak omdat je dan hardop praat en je gedachten ordent. Door feedback te vragen en te krijgen wordt je vraag en probleem helder. Daardoor kan je bewust kan kiezen hoe je daar mee verder wilt.

 

Ondernemersvragen horen bij levensfasen

In elke fase van het leven én van het ondernemerschap zijn er nieuwe vragen te stellen en keuzen te maken. Als kind en jongere leer je spelenderwijs het bedrijf kennen en onderneem je samen met de ouders/bedrijfseigenaren. Als volwassene neemt je het bedrijf over en word je ondernemer. En, op zeker moment, beëindig je het agrarisch ondernemerschap. Omdat je een andere keus maakt, omdat je gedwongen wordt of omdat je geen opvolger hebt.

Als je begint met ondernemen zullen de vragen gaan over wat je wilt, wat je kan en wat mogelijk is. Dat zijn veelal vragen over je persoonlijke en professionele ontwikkeling. BoerenVragen helpt je met het maken van een persoonlijk ontwikkelplan. Je gaat bewust kiezen waardoor je een route aflegt om je doelen te halen.

Als je in het bedrijf stapt, veelal met je ouders en partner, dan ontstaan er vragen over samenwerken, communiceren, leidinggeven en omgaan met conflicten. BoerenVragen helpt je deze vaardigheden te ontwikkelen zodat je als ondernemer voortdurend scherp blijft.

Als je het bedrijf van koers wilt laten veranderen dan is er sprake van loslaten en aanpassen of opnieuw beginnen. BoerenVragen helpt je de persoonlijk en zakelijke processen goed naast elkaar te laten lopen en als innovatief ondernemer koers te houden.
 
 

Nieuwe boeren

Als je niet van de boerderij komt, maar wel wil boeren, dan kies je een andere route om op het land te kunnen werken en om in de agrarische sector je inkomen te verdienen.

Als je een goed idee hebt en zelf een bedrijf wilt beginnen, dan biedt BoerenVragen je een luisterend oor, bevraagt je op motieven en ambities zodat je een plan kan maken voor je onderneming en een netwerk om je breed te oriënteren.
 

ONDERNEMERS