Boerinnen

Boerin, hoe gaat het eigenlijk écht met je?

Wat zeg je als iemand aan je vraagt hoe het is om als boerin of als partner van een boer te wonen en te werken op een boerderij? Voor iemand die er niet bekend mee is, is het lastig te uit te leggen. Het is een manier van leven, een gevoel dat niet in woorden te vatten is. Je vindt er ruimte, vrijheid en rust, je woont op een prachtige plek, met een uitzicht over de weilanden, een fijne tuin en speelplek voor de kinderen.
Maar er is ook een andere kant. Een boerderij is er altijd, 7 dagen in de week, dag en nacht. Jij als partner vervult veel rollen. Je bent vrouw, moeder, schoondochter, medewerker, je doet het huishouden, je hebt vriendinnen, je hebt je sport en hobby’s, je eigen werk en bent dan soms ook nog eens mantelzorger, gesprekspartner of bemiddelaar. Dat kan best ingewikkeld en intensief zijn. Het is fijn dat alles goed loopt, thuis en op de boerderij. Maar dat gaat niet altijd vanzelf. Dat is helemaal niet gek! Natuurlijk worstel je ook wel eens met je eigen gevoel en emoties en vindt je het lastig om je alsmaar aan te passen. Of je loopt er tegenaan dat het bedrijf altijd voor gaat en jij en je gezin op de tweede plek komen. Of weet je niet goed wanneer en hoe je iets wat in je hoofd speelt ter sprake moet brengen. Ook dat is helemaal niet raar!

Boerinnengroep


De Boerinnengroep geeft jou inzichten en meer zelfvertrouwen. Je ervaart hoe prettig het is om eens te praten met andere meiden en vrouwen die wonen op een boerenbedrijf en die hetzelfde voelen en meemaken. Jullie zijn allemaal boerinnen, want jullie partner is boer. En boer zijn, is een manier van leven. Boer ben je altijd, 7 dagen per week. Dat weet jij als vrouw op een boerenerf als geen ander.

Door samen te praten en ervaringen uit te wisselen leer je van elkaar. Want misschien ben je wel gewoon nieuwsgierig naar hoe anderen het allemaal doen. En heb je al een tijd een stil verlangen om uit te spreken wat je dwars zit, maar weet je niet hoe. Door je aan te sluiten bij de Boerinnengroep, leer je jezelf beter begrijpen. Waarom voel je je ergens rot bij en waarom maak je het niet bespreekbaar? En hoe doe je dat dan wél? En wie ben jij eigenlijk en wat past écht bij jou? Kortom: een leerexpeditie waarin je jezelf beter leert begrijpen.

De onderwerpen die je wilt bespreken tijdens de bijeenkomsten bepaal jij bovendien helemaal zelf. Eigen vragen en ervaringen staan centraal. Ons doel is om jou inzicht te geven in jouw gevoel, in wie je bent en waar je voor staat. En dat in een kleine setting samen met andere vrouwen die jou begrijpen en weten waar je het over hebt.


Wat kun je verwachten als je je aanmeldt bij de Boerinnengroep van Boerenvragen?


We komen in totaal 4 keer bij elkaar bij Erve Vennekotte, Boomkampsweg 4 in Laren (Gld). De vier avonden zijn niet ‘los’ te boeken, ze horen bij elkaar. Ook de groep, die uit ongeveer zes personen bestaat, blijft tijdens de bijeenkomsten uit dezelfde personen bestaan. Per avond bedragen de kosten 50 euro. Natuurlijk zorgen we voor koffie, thee en wat lekkers.
We beginnen de bijeenkomsten om 19.30 uur en sluiten rond 22.00 uur af.

Onze insteek is : Leren door zelf te doen en te ervaren.


We stellen eigen inbreng en vraagstukken zeer op prijs. Wat voor jou belangrijk is, komt aan bod! We werken met diverse werkvormen en methodieken. Hiermee gaan we met de vragen die bij jou spelen op een verrassende manier aan de slag. Zo kom je er achter hoe het komt, dat bepaalde dingen voor jou zo belangrijk of moeilijk zijn. Maar vooral is het ook leuk om met elkaar je ervaringen en twijfels te delen. Jouw vraagstukken kunnen bij een ander ook veel inzicht geven. En neem je buurvrouw, schoonzus of vriendin mee, voor hun is het ook een mooie uitdaging!

Programma:


Dag 1: Kennismaking. Wie ben jij, wat doe je, jezelf leren kennen
Dag 2: Inzicht in persoonlijkheid. Familiesystemen/ bedrijfssystemen
Dag 3: Doelgerichte communicatie. Omgaan met conflicten
Dag 4: Effecten van groei en ontwikkeling. Loslaten en verder gaan. Oogsten en terugkijken